Urządzenia i Akcesoria
Ragout z jagnięciny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
40 g oleju rzepakowego
-
500 g mięsa z łopatki jagnięcej pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
4 - 5 gałązek tymianku, świeżego tylko liście
-
150 g wody
-
100 g czerwonego wina, wytrawnego
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej mielonej
-
¾ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
200 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
200 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
200 g czerwonej papryki pokrojonej w paski o wymiarach 5 x 1,5 cm
-
45 g koncentratu pomidorowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
775 mg
Białko
23.8 g
Kalorie
2151 kJ /
513.8 kcal
Tłuszcz
38.5 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
12.8 g
Węglowodany
15.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Kurczak po myśliwsku
50 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Biryani z jagnięciną
1 godz. 20 min
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
40 min
Szybki dhansak z jagnięciny
45 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min