
Urządzenia i Akcesoria
Ragout z jagnięciny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
oleju rzepakowego40 g
-
mięsa z łopatki jagnięcej pokrojonego na 3 cm kawałki500 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście2 gałązki
-
tymianku, świeżego tylko liście4 - 5 gałązek
-
wody150 g
-
czerwonego wina, wytrawnego100 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej mielonej1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ łyżeczki
-
marchewki pokrojonej w 5 mm plastry200 g
-
selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry200 g
-
czerwonej papryki pokrojonej w paski o wymiarach 5 x 1,5 cm200 g
-
koncentratu pomidorowego45 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
513.8 kcal /
2151 kJ
Białko
23.8 g
Tłuszcz
38.5 g
Węglowodany
15.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
12.8 g
Sód
775 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gulasz węgierski z knedlami z bułki
1 godz. 15 min
Ossobuco
1 godz. 10 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Kurczak po myśliwsku
50 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Szybki dhansak z jagnięciny
45 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Pilaw cielęcy
1 godz. 45 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min