Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 40 g oleju rzepakowego
- 500 g mięsa z łopatki jagnięcej, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 4 - 5 gałązek tymianku, świeżego, tylko liście
- 150 g wody
- 100 g czerwonego wina, wytrawnego
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej, mielonej
- ¾ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- 200 g marchewki, pokrojonej w 5 mm plastry
- 200 g selera naciowego, pokrojonego w 1 cm plastry
- 200 g czerwonej papryki, pokrojonej w paski o wymiarach 5 x 1,5 cm
- 45 g koncentratu pomidorowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2151 kJ / 513.8 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 38.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 775 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Pilaw cielęcy
1 godz. 45 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Ossobuco
1 godz. 10 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1h 40min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min