Ragout z jagnięciny

Ragout z jagnięciny

4.7 85 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • oleju rzepakowego
    40 g
  • mięsa z łopatki jagnięcej pokrojonego na 3 cm kawałki
    500 g
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    2 gałązki
  • tymianku, świeżego tylko liście
    4 - 5 gałązek
  • wody
    150 g
  • czerwonego wina, wytrawnego
    100 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    ½ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej mielonej
    1 łyżeczka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
    200 g
  • selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
    200 g
  • czerwonej papryki pokrojonej w paski o wymiarach 5 x 1,5 cm
    200 g
  • koncentratu pomidorowego
    45 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 513.8 kcal / 2151 kJ
Białko 23.8 g
Tłuszcz 38.5 g
Węglowodany 15.3 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 12.8 g
Sód 775 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...