Esparregado com polenta frita
TM6 TM5 TM31

Esparregado com polenta frita

4.0 (4 oceny)

Składniki

Polenta

  • 330 g farinha de milho
  • 1100 g água
  • Óleo q.b. p/ fritar

Esparregado

  • 2 dentes de alho
  • 150 g cebola cortada em pedaços
  • 30 g azeite
  • 200 g leite
  • 200 g natas
  • 100 g farinha
  • 600 g espinafres descongelados bem espremidos
  • 1 c. chá de sal
  • 1 pitada de pimenta
  • 1 pitada de noz-moscada inteira
  • 5 g vinagre

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
1991.7 kJ / 476 kcal
Białko
11.6 g
Węglowodany
62.3 g
Tłuszcz
21.8 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Błonnik
7.7 g
Sód
507.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy