Esparregado com polenta frita

Esparregado com polenta frita

4.0 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 doses

Składniki

Polenta
  • farinha de milho
    330 g
  • água
    1100 g
  • Óleo q.b. p/ fritar
Esparregado
  • dentes de alho
    2
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • azeite
    30 g
  • leite
    200 g
  • natas
    200 g
  • farinha
    100 g
  • espinafres descongelados bem espremidos
    600 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • noz-moscada inteira
    1 pitada de
  • vinagre
    5 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 476 kcal / 1991.7 kJ
Białko 11.6 g
Tłuszcz 21.8 g
Węglowodany 62.3 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Sód 507.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...