Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 330 g farinha de milho
- 1100 g água
- Óleo q.b. p/ fritar
Esparregado
- 2 dentes de alho
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 200 g leite
- 200 g natas
- 100 g farinha
- 600 g espinafres descongelados bem espremidos
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada inteira
- 5 g vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1991.7 kJ / 476 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 507.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bagels rosa com pasta de frango, abacate e folhas verdes
1h 30min
Salada quente de curgete com molho de manjericão e limão - TM6
35min
Palitos de bacon e cebola
Brak ocen
Tempero universal
5min
Húmus picante de ervilhas
10min
Gelados de tahini e amêndoa
14h
Gelado de gin e lavanda
14 Std. 35 Min
Chutney de cebola, cenoura e pera
1h 20min
Pudim de alperce com chantilly e praliné de amêndoa da Débora Cabral
3 Std. 30 Min
Guisado de gengibre e tomate com camarão
35min
Sopa de cogumelos húngara
30min
Salada de batata nova com molho de coentros e abacate
30min