Bolachas veganas "zero waste" de amêndoa e chocolate preto

Bolachas veganas "zero waste" de amêndoa e chocolate preto

4.8 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
12 unidades

Składniki

  • pepitas de chocolate preto vegano
    60 g
  • amêndoa torrada
    40 g
  • farinha de amêndoa (ver dicas)
    45 g
  • farinha de coco (ver dicas)
    45 g
  • flocos de aveia
    50 g
  • açúcar de coco
    60 g
  • fermento p/ bolos
    1 c. chá de
  • flor de sal
    ¼ c. chá de
  • óleo de coco
    30 g
  • manteiga de amêndoa e baunilha (ver dicas)
    140 g
  • azeite
    30 g
  • extrato de baunilha
    ½ c. chá de
  • água da cozedura do grão (equivalente a um frasco de 400 ml de grão-de-bico cozido)
    70 g

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 243.5 kcal / 1018.8 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 16.9 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Sód 98.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...