Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g queijo parmesão
- 60 g queijo da Ilha
- 10 g coentros
- 200 g espargos verdes, limpos
- 500 g água
- 1 fio de azeite
- 750 g posta de bacalhau demolhado (2 unid. aprox.)
- 2 c. chá de sal
- 50 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 80 g farinha
- 600 g leite
- 6 ovos
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- ½ limão, só o sumo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1414 kJ / 338 kcal
- Białko
- 47.7 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 4941 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empada de alheira e grelos
1h
Arroz árabe
50min
Strudel de alheira
1 Std. 20 Min
Ganso de vitela com molho béarnaise e esparregado de nabiças
1h
Gaspacho de tomate e alperce
1 Std. 15 Min
Curry indiano de legumes
Brak ocen
Soufflé de peixe
1h
Soufflé de bacalhau e tomate seco
1h
Torta de coco sem glúten
1h 30min
Puré de grão com filetes de linguado
24h
Tarte tatin
2h
Filetes de polvo com arroz de feijoca
1h 10min