Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 120 g beringela s/ casca cortada em cubos
- 1 malagueta vermelha (opcjonalnie)
- ½ c. chá de cominhos
- 1 c. chá de sementes de coentros
- 1 c. sopa de hortelã, só as folhas
- 1 c. chá de sal
- 4 dentes de alho
- 30 g azeite
- 1 limão, só o sumo
- 100 g sobras de pão
- 100 g leite
- 70 g cebola
- 1 ovo
- 1 pitada de pimenta
- 150 g carne de vaca picada
- 150 g carne de porco picada
Massa
- 5 g manjericão
- 50 g água
- 50 g azeite
- 50 g vinho branco
- 50 g banha
- 1 c. chá de sal
- 2 ovos
- 450 g farinha tipo 65
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 630.1 kJ / 150.6 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 198.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa cremosa de alho-francês e Koftas de frango
2h
Pão alemão
2h
Batata gratinada com parmesão e tomilho -TM6
Brak ocen
Pão rústico de azeitona
3h 15 min
"Hot Pockets" proteicos (pão de frigideira recheado)
50min
Rolo de carne de frango à italiana
2h
Rolos primavera com legumes - TM6
1h
Rassolnik (sopa de cornichons)
1h 20 min
Pasta de tomate mediterrânica
15min
Empanadas vegan com recheio de cogumelos e pimento
1h 20 min
Pãezinhos enfarinhados
1j 55 menit
Massa de piza com descarte de massa-mãe
4 Std. 10 Min