Wersje kompatybilne
Bonito con salsa de tomate, alcaparras y aceitunas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para engrasar)
- 1 cucharada de orégano seco (y un poco más para espolvorear)
- 800 g de bonito fresco cortado en dados de 3x3 cm
- 1 pellizco de sal
- 350 g de tomate maduro sin piel cortado en cuartos
- 50 g de agua
- 15 g de alcaparras
- 10 aceitunas verdes sin hueso
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1593 kJ / 381 kcal
- Białko
- 50.22 g
- Węglowodany
- 3.06 g
- Tłuszcz
- 18.67 g
- Błonnik
- 1.15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombarda salteada con ajo y jamón
25 Min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 Std. 10 Min
Calamares en su tinta
1hod. 5min
Romanescu, gambones y almejas con salsa
1 Std. 20 Min
Palometa con salsa de tomate y pimientos
30p
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 Min
Gallo con salsa de pimientos
30p
Bonito a la riojana
50p
Congrio y patatas al vapor con tomate rústico
45p
Judías pintas con chipirones en su tinta
40p
Marmitako
40p
Chipirones a la marinera
25 Min