Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 5 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 200 g de cebolla en cuartos
- 30 g de aceite de oliva
- 500 g de tomates en cuartos
- 200 g de vino blanco seco
- 1 ramita de tomillo fresco
- 1 hoja de laurel seca
- ½ cucharadita de sal
- 4 pellizcos de pimienta molida
- 400 g de patatas (en dados de aprox. 2 cm)
- 1 bulbo de hinojo (en juliana fina)
- 4 lomos de rape sin piel ni hueso en rodajas (aprox. 450-500 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1098 kJ / 263 kcal
- Białko
- 22.85 g
- Węglowodany
- 23.66 g
- Tłuszcz
- 8.52 g
- Błonnik
- 4.01 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape con espárragos a la marinera
30 min
Garbanzos con rape y crujiente de cecina
50 min
Bacalao, espinacas y garbanzos en salsa de potaje
30 min
Guisat de peix
1h 25 min
Rossejat de rodaballo y almejas
40 min
Rape al vapor con salsa verde
20min
Rape en salsa de almendras
30 min
Rape al estilo de Lekeitio
40 min
Rape a la jardinera
40 min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 min
Rape en salsa americana
1h
Arroz con conejo
1h 15 min