Garbanzos con rape y crujiente de cecina

Garbanzos con rape y crujiente de cecina

4.8 182 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 raciones

Składniki

  • 3 dientes de ajo
  • 50 g de aceite de oliva
  • 130 g de puerro en rodajas
  • 150 g de zanahoria en rodajas
  • 400 g de patatas chascadas
  • 1 cucharadita de pimentón
  • 1 guindilla seca (sin semillas ni pedúnculo)
  • 1 cucharadita de sal
  • 500 g de agua
  • 1 pastilla de caldo de pescado
  • 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) aclarados y escurridos (1 tarro)
  • 400 g de lomos de rape sin piel ni hueso en trozos, salpimentados
  • 6 lonchas de cecina
    6 lonchas de jamón ibérico

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 21.71 g
Kalorie 1461 kJ / 350 kcal
Tłuszcz 17.75 g
Błonnik 9.31 g
Węglowodany 25.73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...