Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 130 g de puerro en rodajas
- 150 g de zanahoria en rodajas
- 400 g de patatas chascadas
- 1 cucharadita de pimentón
- 1 guindilla seca (sin semillas ni pedúnculo)
- 1 cucharadita de sal
- 500 g de agua
- 1 pastilla de caldo de pescado
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) aclarados y escurridos (1 tarro)
- 400 g de lomos de rape sin piel ni hueso en trozos, salpimentados
-
6
lonchas de cecina
lub 6 lonchas de jamón ibérico
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1461 kJ / 350 kcal
- Białko
- 21.71 g
- Węglowodany
- 25.73 g
- Tłuszcz
- 17.75 g
- Błonnik
- 9.31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alubias con bacalao
30min
Guiso de judías blancas con sepia
50 Min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45min
Crema con rape y gambas
30min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45min
Alubias con gambas
20min
Garbanzos con almejas para dos
50 Min
Arroz con cebolla y bacalao para dos
35min
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50 Min
Potaje de sepia con garbanzos
40min
Rape en salsa americana
1h
Arroz con rape y gambas
30min