![Estofado de ventresca de bonito Estofado de ventresca de bonito](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3E6E0029-979F-487F-B82A-69F6C392F2DA/Derivates/93737979-19d9-4263-931b-8d0109a59c55.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de ventresca de bonito (sin piel ni espinas) en trozos
- 3 dientes de ajo
- 1 cucharadita de semillas de comino
- 1 cucharadita de sal
- 300 g de caldo de pescado
- 50 g de aceite de oliva
- 180 g de pimientos verdes en trozos
- 180 g de cebolla en cuartos
- 200 g de tomate troceado en conserva
- 500 g de patatas en trozos
- Wartości odżywcze
- na 4 raciones
- Kalorie
- 8205.3 kJ / 1963 kcal
- Białko
- 148 g
- Węglowodany
- 103.8 g
- Tłuszcz
- 106.2 g
- Błonnik
- 17.6 g
Alternatywne przepisy
Bacalao con tomate, patatas panadera y guisantes
1h
Marmitako
40min
Bacalao con fritada de espárragos, huevos y patatas
30min
Bacalao al estilo de Braga
30min
Alitas de pollo picantes con algas wakame
45min
Guiso marinero con patatas
45min
Marmitako para dos
30min
Marmitako de caballa
50min
Caldeirada marinera de mero
50min
Bacalao al estilo de Soutelo
25min
Bacalao confitado al ajoarriero
1h
Alubias con bacalao
30min