Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 blancs d'œufs
- 200 g de farine de blé
- 2 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 80 g de sucre en poudre
- 200 g de lait
- 30 g de calvados
- 800 g de pommes, coupées en rondelles (0,5 cm env.)
- 250 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 470 kJ / 112 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Petits beignets de carnaval
3sa
Flan brésilien aux œufs
1 godz. 5 min
Pets-de-nonne
35 Min
Clafoutis aux cerises
50 menit
Baba au rhum
3sa
Croustade aux pommes
50 menit
Babas au rhum et fruits rouges
4 Std.
Bugnes à la fleur d'oranger
3 godz. 25 min
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6h
Meringue classique
3 godz. 25 min
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3h 15min
Flan pâtissier
4 godz. 25 min