Galette à la crème d'amande

Galette à la crème d'amande

4.6 301 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 parts

Składniki

La pâte feuilletée express
  • de beurre demi-sel préalablement congelé en morceaux (1-2 cm)
    200 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    200 g
  • d'eau froide
    90 g
La crème d'amande
  • de sucre en poudre
    100 g
  • d'amandes en poudre
    100 g
  • de fécule de maïs
    10 g
  • de sucre vanillé maison
    10 g
  • rhum (opcjonalnie)
    10 g
  • beurre doux mou
    100 g
  • œuf
    1
Le montage et la finition
  • œuf battu à la fourchette
    1
  • de sel
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 696 kcal / 2895 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 53 g
Węglowodany 44.3 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...