Galette à la crème d'amande

Galette à la crème d'amande

4.6 301 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 parts

Składniki

La pâte feuilletée express
  • 200 g de beurre demi-sel préalablement congelé en morceaux (1-2 cm)
  • 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 90 g d'eau froide
La crème d'amande
  • 100 g de sucre en poudre
  • 100 g d'amandes en poudre
  • 10 g de fécule de maïs
  • 10 g de sucre vanillé maison
  • 10 g rhum (opcjonalnie)
  • 100 g beurre doux mou
  • 1 œuf
Le montage et la finition
  • 1 œuf battu à la fourchette
  • 2 pincées de sel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 9.5 g
Kalorie 2895 kJ / 696 kcal
Tłuszcz 53 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 44.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...