Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée express
- 200 g de beurre demi-sel, préalablement congelé en morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
La crème d'amande
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes en poudre
- 10 g de fécule de maïs
- 10 g de sucre vanillé maison
- 10 g rhum
- 100 g beurre doux, mou
- 1 œuf
Le montage et la finition
- 1 œuf, battu à la fourchette
- 2 pincées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2895 kJ / 696 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 44.3 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette des rois à la crème d'amande
1小时 15 分钟
Bûche express au praliné
45 Min
Gâteau de Pâques
1hod. 55min
Crème pâtissière
15 Min
Le drômois
12 godz. 45 min
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2 Std.
Galette frangipane aux framboises
1 Std. 30 Min
Bûche aux épices façon tatin
1小时 15 分钟
Gâteau à la vanille et aux amandes
3h 30min
Amandine aux abricots
1 Std. 30 Min
Crème d'amande
10min
Brioche de Jeanne
4h 15min