![Pain de mie moelleux Pain de mie moelleux](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5FC49699-D0B8-48CD-B0C3-166FA85E6CD5/Derivates/569DC6B4-47C3-455C-87E1-50FB581F57AA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait demi-écrémé
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 15 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 2 c. à café bombées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1429 kJ / 335 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 64.5 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Pain de mie aux graines
6 Std.
Pain surprise
24 Std.
Pain de mie
3h 20min
Pain Cocotte
3h
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette express
2klst 35 min
Pain cocotte
2hod. 20min
Gâche vendéenne
3h 20min
Petits pains suédois
16h
Baguette tradition et baguette épi
5hod. 15min
Miniviennoiseries express
5 godz. 20 min
Pain ciabatta
3h 45min