Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait demi-écrémé
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 15 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 2 c. à café bombées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1429 kJ / 335 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 64.5 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3h 45min
Baguette express
2h 35min
Miniviennoiseries express
5 Std. 20 Min
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette tradition et baguette épi
5 Std. 15 Min
Pain cocotte
2 Std. 20 Min
Pain Cocotte
3 Std.
Pain de mie
3 Std. 20 Min
Petits pains suédois
16hod.
Pain de mie aux graines
6h
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Pain au lait (Simplicité)
2 Std. 20 Min