Tarte tropézienne

Tarte tropézienne

3.4 439 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
16 parts

Składniki

La brioche
  • de lait demi-écrémé
    170 g
  • de levure boulangère fraîche
    15 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    500 g
  • de sel
    1 c. à café
  • d'eau de fleur d'oranger
    1 c. à soupe
  • de beurre coupé en morceaux
    100 g
  • œuf battu
    1
  • de sucre à chouquettes
    30 g
  • de sirop de sucre de canne
    40 g
La crème pâtissière
  • de lait entier
    250 g
  • gousse de vanille fendue dans la longueur
    1
  • de fécule de maïs
    25 g
  • de sucre en poudre
    70 g
  • jaunes d'œufs
    3
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    300 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 305.9 kcal / 1281.8 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 33.6 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...