Tarte tropézienne

Tarte tropézienne

3.4 466 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
16 parts

Składniki

La brioche
  • 170 g de lait demi-écrémé
  • 15 g de levure boulangère fraîche
  • 500 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 1 c. à café de sel
  • 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
  • 100 g de beurre coupé en morceaux
  • 1 œuf battu
  • 30 g de sucre à chouquettes
  • 40 g de sirop de sucre de canne
La crème pâtissière
  • 250 g de lait entier
  • 1 gousse de vanille fendue dans la longueur
  • 25 g de fécule de maïs
  • 70 g de sucre en poudre
  • 3 jaunes d'œufs
  • 300 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 7.8 g
Kalorie 1281.8 kJ / 305.9 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 33.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...