![Bûche meringuée au citron Bûche meringuée au citron](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3FF02A78-3EFD-4DEC-98CC-D633936A5318/Derivates/3FA18B19-F974-4449-A9DA-C261B25E2101.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème au citron
- 150 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune
- 4 œufs
- 100 g de beurre doux
- 100 g de jus de citron (2 citrons env.)
La génoise
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 10 g d'extrait naturel de vanille
- 70 g de farine de blé
- 30 g de fécule de maïs
Le sirop au limoncello
- 40 g d'eau
- 50 g de sucre en poudre
- 40 g de limoncello
La meringue italienne
- 60 g de blancs d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 20 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1870 kJ / 444 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 64.4 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche poire-caramel
9sa 15 dk
Tarte meringuée au citron
1ωρ. 10 λεπτ.
Bûche chocolat-orange au cœur chocolat-noisette
13h
Galette des Rois à la frangipane
2 godz.
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4 godz. 35 min
Saint-honoré au chocolat et à l'orange
2h 15min
Entremets cassis et crémeux citron
5sa
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Dacquoise
40 Min
Bavarois poire-chocolat
14 Std. 30 Min
Mille-feuille classique à la vanille
7 godz. 10 min
Bavarois aux fraises
6h 25min