Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème au citron
- 150 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune
- 4 œufs
- 100 g de beurre doux
- 100 g de jus de citron (2 citrons env.)
La génoise
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 10 g d'extrait naturel de vanille
- 70 g de farine de blé
- 30 g de fécule de maïs
Le sirop au limoncello
- 40 g d'eau
- 50 g de sucre en poudre
- 40 g de limoncello
La meringue italienne
- 60 g de blancs d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 20 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1870 kJ / 444 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 64.4 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4h 35min
Bûche glacée chocolat mandarine
5h 45 min
Dacquoise aux framboises
2j
Bûche express au praliné
45 Min
Dacquoise praliné-chocolat
50 menit
Gianduja choco-Passion
18h 20min
Tarte meringuée au citron
1h 10 min
Verano
12h 45min
Bûche tout chocolat
7 Std. 20 Min
Bûche de Noël à la crème de marrons
1 Std. 45 Min
Bûche aux marrons
1 Std. 40 Min
Trianon
3sa