Bûche meringuée au citron

Bûche meringuée au citron

4.2 280 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 morceaux

Składniki

La crème au citron
  • 150 g de sucre en poudre
  • le zeste d'un citron jaune
  • 4 œufs
  • 100 g de beurre doux
  • 100 g de jus de citron (2 citrons env.)
La génoise
  • 4 œufs
  • 120 g de sucre en poudre
  • 10 g d'extrait naturel de vanille
  • 70 g de farine de blé
  • 30 g de fécule de maïs
Le sirop au limoncello
  • 40 g d'eau
  • 50 g de sucre en poudre
  • 40 g de limoncello
La meringue italienne
  • 60 g de blancs d'œufs
  • 100 g de sucre en poudre
  • 20 g d'eau

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 8.5 g
Kalorie 1870 kJ / 444 kcal
Tłuszcz 16.1 g
Węglowodany 64.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...