Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre, et un peu pour les moules
- 325 g de lait
- 100 g de sucre en poudre
- 5 g d'extrait naturel de vanille
- 50 g de farine de blé
- 2 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 762.2 kJ / 182.3 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Gâteau de semoule aux abricots et crème anglaise
45 Min
Gâteau de semoule au citron
1 godz. 20 min
Far aux pruneaux
1h 35 min.
Flan brésilien aux œufs
1h 5min
Gâteau de semoule de maïs
50 min
Flan aux fruits rouges
1h
Œufs au lait au caramel
55 min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Far aux abricots
1h 15min
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40 min
Flan pâtissier à la vanille
13 godz. 15 min
Flan pâtissier
4h 25min