Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 45 g de sucre en morceaux
- 45 g d'amandes émondées
- 135 g de beurre demi-sel, et un peu pour le moule
- 190 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
Le flan
- 5 œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 100 g de fécule de maïs
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 900 g de lait entier
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 23982 kJ / 571 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 godz. 45 min
Gâteau de semoule
2h 45 min
Galette des Rois à la frangipane
2j
Œufs au lait au caramel
55 Min
Gâteau de riz au caramel
1 Std. 40 Min
Tarte amandine aux poires
3 godz. 25 min
Œufs au lait et à la vanille
5h
Flan individuel à la vanille
50 menit
Crème catalane
4 godz. 25 min
Flan pâtissier
4 godz. 25 min
Tarte tropézienne
3sa
Crème pâtissière Mode Sauce
15min