Bugnes à la fleur d'oranger

Bugnes à la fleur d'oranger

4.0 143 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
40 pièces

Składniki

  • de farine de blé et 50 g pour fariner
    500 g
  • de beurre coupé en dés
    125 g
  • d'eau
    50 g
  • de levure boulangère sèche
    1 sachet
  • d'eau de fleur d'oranger
    3 c. à soupe
  • de sucre en poudre
    100 g
  • œufs
    4
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'huile de friture (arachide ou tournesol)
    1 l
  • de sucre glace
    3 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 124 kcal / 520 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...