![Bugnes à la fleur d'oranger Bugnes à la fleur d'oranger](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9D59B002-5C5C-4DFD-A9DA-CD69A3F743B8/Derivates/9a8fc266-e0b8-4d94-9caf-0990c4b9e2d6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de blé, et 50 g pour fariner
- 125 g de beurre, coupé en dés
- 50 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 3 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 100 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ c. à café de sel
- 1 l d'huile de friture (arachide ou tournesol)
- 3 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 520 kJ / 124 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3 godz. 25 min
Gâteau roulé à la confiture
30min
Bugnes du carnaval
3h 35min
Oreillettes
3h 40min
Quenelles nature sauce nantua
3h 40min
Petits beignets de carnaval
3j
Oreillettes au citron et à l'orange
1h 30 min
Cake damier aux olives et jambon blanc
2h 30min
Biscuit roulé
1h 50 min
Saucisson brioché
2h 50min
Beignets de courgettes comme des acras
1h 45min
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3h 15min