![Meringue italienne Meringue italienne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DE5BB848-1EB3-4ADF-870D-49B40CFD4FAC/Derivates/10A80BE0-35AA-4063-9F80-9D42646C4319.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 blancs d'œufs
- 100 g d'eau
- 300 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 5087.4 kJ / 1215.9 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 300.7 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 182.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à chou
2h
Eclairs façon tarte citron
1h 15min
Choux vanillés
1h 20min
Mystère de poire, ganache chocolat-gingembre
4 godz. 15 min
Meringues au café et ganache chocolat-café
3 godz. 20 min
Macarons à la griotte
48 Std.
Dessert meringué comme un mojito
9h
Tarte au citron
12 Std.
Mai - Crémeux meringué griotte violette
30min
Macarons aux fruits de la Passion
25 Std. 45 Min
Baba au rhum
3ч.
Tarte au citron meringuée sans œuf
3ч.