![La brioche familiale La brioche familiale](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c807d318-2f35-48c2-a7bf-93fa27a037aa/Derivates/ae617ddf-512a-4c51-b00b-a88bde12db8e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g de lait
- 30 g de levure boulangère fraîche
- 1000 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 9 œufs, dont 1 pour la dorure
- 2 c. à café de sel
- 150 g de sucre en poudre
- 400 g de beurre doux, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2767 kJ / 662 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 71.5 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Pain au chocolat
24 godz.
Croissant
16h
Petits pains au lait au caramel
4h
Pains au lait façon "tangzhong"
24 godz.
Brioche
8 godz.
Galette briochée aux pépites de chocolat
4 Std. 50 Min
Briochettes en éventail
3 Std. 35 Min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Brioches à la confiture de prunes
2hod. 20min
Roulé brioché aux fruits confits
3 godz. 10 min
Miniviennoiseries express
5h 20min
Brioche parisienne
24 godz.