Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g de lait
- 30 g de levure boulangère fraîche
- 1000 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 9 œufs, dont 1 pour la dorure
- 2 c. à café de sel
- 150 g de sucre en poudre
- 400 g de beurre doux, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2767 kJ / 662 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 71.5 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Galette briochée aux pépites de chocolat
4 Std. 50 Min
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Croissants façon pain au chocolat
3 godz. 35 min
Gâche vendéenne
3h 20min
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Pain au lait à la crème vanillée
40min
Baguette viennoise au chocolat
2 Std. 45 Min
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Brioche "super bonne"
3h
Pain aux pépites de chocolat
3 Std. 10 Min
Brioche parisienne
24h