![Nougat de Montélimar Nougat de Montélimar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/26C0C400-88CC-481D-BAF9-DDE028508C57/Derivates/BD4C6A86-9916-42E7-882E-FD99965DAE54.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 blanc d'œuf
- 400 g de miel liquide
- 5 g d'huile neutre, pour le cadre à pâtisserie
- 2 feuilles azymes
- 100 g d'amandes émondées
- 50 g de noisettes
- 50 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 265 kJ / 63 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Nougat glacé et son coulis de fruits rouges
12h 30min
Chouquettes
1 Std.
Mendiants au chocolat
30 Min
Pâtes de fruit à la fraise
2h 35min
Guimauves à la fraise
3 Std. 35 Min
Pain cocotte
2 Std. 20 Min
Napolitain
73h 40min
Marrons glacés
72 godz.
Nougats noirs
3h
Calissons d'Aix
24h
Gianduja maison
4h 25min
Petits oursons guimauve-chocolat
4h