![Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/898FAC99-AEF6-4E36-B8A4-8754C6DAF09E/Derivates/860b3cc4-6623-49de-8ac9-9247d6846d00.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 50 g d'eau
- 2 sachets de levure boulangère sèche
- 500 g de farine, + 20 g pour le plan de travail
- 3 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 100 g de sucre
- 4 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- huile
- sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 530 kJ / 126 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Tarte tropézienne
3h
Saucisson brioché de Lyon
3ωρ. 25 λεπτ.
Gâteau roulé à la confiture
30min
Bugnes du carnaval
3u. 35min
Oreillettes
3 godz. 40 min
Quenelles nature sauce nantua
3 godz. 40 min
Petits beignets de carnaval
3h
Oreillettes au citron et à l'orange
1h 30min
Lunettes à la confiture
2 Std. 25 Min
Bugnes à la fleur d'oranger
3ωρ. 25 λεπτ.
Biscuit roulé
1 Std. 50 Min
Saucisson brioché
2 Std. 50 Min