Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 50 g d'eau
- 2 sachets de levure boulangère sèche
- 500 g de farine, + 20 g pour le plan de travail
- 3 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 100 g de sucre
- 4 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- huile
- sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 530 kJ / 126 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3h 25min
Bugnes du carnaval
3h 35min
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1 Std. 25 Min
Petits beignets de carnaval
3 Std.
Galette bressane
13h
Gâteau roulé à la confiture
30 Min
Galette briochée aux pralines roses
7 Std. 25 Min
Tarte à la praline
3 Std. 20 Min
Bugnes à la fleur d'oranger
3h 25min
Saucisson brioché
2h 50min
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1 Std. 15 Min
Oreillettes
3 Std. 40 Min