Boulettes d'agneau à l'indienne

Boulettes d'agneau à l'indienne

3.9 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de cumin en poudre
    2 c. à café
  • de coriandre en poudre
    2 c. à café
  • de garam masala en poudre
    2 c. à café
  • de piment en poudre
    1 c. à café
  • de curcuma en poudre
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de gingembre frais
    20 g
  • de viande d'agneau détaillée en dés
    500 g
  • d'oignons coupés en deux
    200 g
  • de beurre
    20 g
  • de farine de blé
    40 g
  • de yaourt nature
    240 g
  • d'eau
    450 g
  • cube de bouillon de légumes
    1
  • de riz
    200 g
  • de lait en poudre
    10 g
  • d'amandes en poudre
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 455 kcal / 1903 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...