
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à pizza
- 350 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 200 g d'eau
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 25 g d'huile d'olive et un peu pour les plaques à pizza
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de sucre en poudre
La garniture
- 100 g de gouda coupé en morceaux
-
200
g de tomates concassées en conserve
lub 200 g de concentré de tomate - 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- 1 gousse d'ail
- 125 g de mozzarella coupée en morceaux
- 200 g de tomate coupée en rondelles (0.5 cm env.)
- 40 g de roquette
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 545 kcal / 2283 kJ
- Białko
- 23 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 66 g
- Błonnik
- 5.1 g