Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'huile d'olive
- 1 gousse d'ail
- 1 bouquet de basilic frais
- 2 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 3 c. à café de ras el-hanout
- 300 g de graines de couscous fines
- 80 g de raisins secs
- 2 filets de poulet, coupés en deux
- 2 cuisses de poulet, coupées en deux
- 500 g de patates douces, coupées en morceaux
- 20 g de noix de coco râpée
- 80 g d'oignon
- 700 g d'eau
- 200 g de figues sèches
- 40 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3425 kJ / 816 kcal
- Białko
- 36.7 g
- Węglowodany
- 84.5 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Błonnik
- 11.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet rhum-coco
2 Std. 30 Min
Colombo de porc
1 Std. 15 Min
Curry de poulet express
30 Min
Poulet sauce San Fernando
55min
Poulet à la pékinoise
45 Min
Curry de poulet du Mozambique
45 Min
Colombo de porc
1 Std. 20 Min
Porc vindaloo
2 Std. 30 Min
Biryani de dinde
8h 50min
Boulettes d'agneau à l'indienne
50 Min
Couscous de poulet
40 Min
Poulet tandoori
45 Min