
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'oignons nouveaux (dont 3 cm de vert environ)
- 20 g d'huile de sésame
- 450 g de carottes coupées en gros morceaux
- 130 g d'eau
- 10 g de sauce de soja japonaise (shoyu), type tamari (forte)
- 600 g de blancs de poulet coupés en morceaux (3 cm env.)
- 200 g de champignons shiitaké frais coupés en quatre
-
100
g de germes de soja frais
lub 100 g de germes de soya en conserve égouttés - 10 g de gingembre frais épluché et détaillé en lamelles
-
1
c. à café de pâte de curry rouge
lub 1 - 2 pincées de piment de Cayenne en poudre à ajuster en fonction des goûts - 150 g de vermicelles de riz
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 434 kcal / 1824 kJ
- Białko
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Błonnik
- 5.8 g