![Berenjenas rellenas de bacalao Berenjenas rellenas de bacalao](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D2E619DA-4CF6-46C3-9BD4-5A758FBB656D/Derivates/7A30974F-6C22-41EF-AD86-2212D72F4608.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 berenjenas (aprox. 600 g)
- 1 cucharadita de sal
- 35 g de aceite de oliva (y un poco más para hornear)
- 1 diente de ajo
- 150 g de cebolleta en trozos
- 300 g de lomos de bacalao desalado
- 100 g de tomate triturado en conserva
- ½ cucharadita de azúcar
- 1 pellizco de pimienta molida
- 100 g de queso emmental rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1179 kJ / 282 kcal
- Białko
- 22.26 g
- Węglowodany
- 10.04 g
- Tłuszcz
- 16.98 g
- Błonnik
- 4.57 g
Alternatywne przepisy
Berenjenas rellenas de atún
30 min
Bacalao con espinacas y zanahoria
50 min
Bacalao encebollado con judías verdes crujientes
40 min
Canelones de brócoli y puerro
1 godz.
Champiñones rellenos de verdura y gambas para dos
30 min
Rape con espárragos a la marinera
30 min
Albóndigas de bacalao con reducción de Pedro Ximénez
55 dk
Bacalao al horno con brócoli
1h 30min
Rollos de sardina al horno
30 min
Berenjenas a la crema
1 godz.
Berenjenas rellenas de espinacas y atún
50 min
Bacalao con salsa de almendras
35 min