Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua para el vapor
- 500 g de berberechos frescos
- 1 lima
- 1 cucharada de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de pimienta negra recién molida
- 4 - 6 ramitas de cilantro fresco (solo las hojas, picadas)
Montaje
- 4 limas
- 12 gotas de tabasco verde
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 192 kJ / 46 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor de almejas
30min
Bisque de bogavante
50min
Bacalao con coulis de tomate fresco y albahaca para dos
25 min
Cigalas al ajillo
20 min
Rape al vapor con salsa verde
20 min
Rodaballo asado al orio con risotto de espárragos
55min
Rodaballo con patatas panadera
40min
Mariscada
3h 30min
Berberechos al natural con limón
2h 15min
Mejillones al limón
30min
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Berberechos en salsa verde
1h