Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua para el vapor
- 500 g de berberechos frescos
- 1 lima
- 1 cucharada de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de pimienta negra recién molida
- 4 - 6 ramitas de cilantro fresco (solo las hojas, picadas)
Montaje
- 4 limas
- 12 gotas de tabasco verde
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 192 kJ / 46 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Mejillones zamoranos en salsa picante
30 min
Merluza al vapor de almejas
30 min
Almejas a la marinera
30 min
Mariscada
3 Std. 30 Min
Berberechos al natural con limón
2 Std. 15 Min
Bacalao con coulis de tomate fresco y albahaca para dos
25 min
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Rape al vapor con salsa verde
20 min
Mejillones al limón
30 min
Mejillones al vino
30 min
Lubina a la sal con patatas
30 min