Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 huevos duros
- 2 dientes de ajo
- 1 tarro de espárragos blancos con su líquido (340 g)
- 1 tarro de espárragos verdes (180 g escurridos)
- 20 g de vinagre
- 50 g de miga de pan blanco
- ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 798 kJ / 191 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Salmorejo de atún ligero
1h 10min
Salmorejo de mango con bastones de berenjena crujiente
50min
Gazpacho de espárragos verdes
2 godz.
Gazpacho de espárragos blancos
1h 5 min
Gazpacho de pimientos
10min
Ajoblanco
5 min
Mazamorra cordobesa con salmón ahumado
15min
Gazpacho verde
10min
Salmorejo de remolacha
30 min
Gazpacho de hierbabuena
10min
Mazamorra cordobesa
10min
Gazpacho de remolacha
10min