Espaguetis con gambones a la pimienta

Espaguetis con gambones a la pimienta

3.1 73 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 ración

Składniki

Pasta
  • 1000 g de agua
  • 1 cucharadita de aceite de oliva
  • 1 cucharadita de sal
  • 80 g de espaguetis (partidos por la mitad)
Salsa
  • 3 chalotas
  • 10 g de aceite de oliva
  • 60 g de crème fraîche
  • 1 cucharadita de piel de limón rallada
  • 100 g de gambones crudos enteros pelados
  • 1 cucharadita de pimienta verde en conserva
  • 1 cucharadita zumo de limón
  • 1 - 2 pellizcos de sal

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 32 g
Kalorie 2688 kJ / 643 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 5.3 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...