Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 lubinas (750 g c/u entera) en filetes
- 4 pellizcos de pimienta molida
- 2 ñoras (sin tallo y sin pepitas)
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 dientes de ajo
- 50 g de tomate frito
- ½ pastilla de caldo de pescado
- 150 g de agua
- 1 cucharada de vinagre de jerez
- 1 cucharadita de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1361 kJ / 325 kcal
- Białko
- 41.13 g
- Węglowodany
- 1.31 g
- Tłuszcz
- 17.34 g
- Błonnik
- 0.27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza a la gallega
40min
Lubina a la sal con patatas
30min
Dorada a la catalana
30min
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30min
Corvina con ratatouille
45min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45min
Bacalao al pilpil (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón)
1h
Bacalao encebollado con judías verdes crujientes
40min
Dorada a la veneciana
55min
Bacalao con ajetes y pilpil
25 min
Bacalao Club Ranero
1h
Bacalao confitado con alioli de ajo negro
30min