Caldo gallego exprés

Caldo gallego exprés

4.7 114 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

  • 30 g de aceite de oliva
  • 50 g de chorizo semicurado (en rodajas)
  • 1 trozo de unto (20-30 g)
  • 400 g de judías blancas cocidas (en conserva) (1 tarro)
  • 300 g de grelos (en conserva) (1 tarro)
  • 500 g de patatas en trozos (3 cm)
  • 700 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
  • 200 g de lacón cocido (en trozos)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 15.3 g
Kalorie 1160 kJ / 278 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 24.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...