Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceite de oliva
- 50 g de chorizo semicurado (en rodajas)
- 1 trozo de unto (20-30 g)
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva) (1 tarro)
- 300 g de grelos (en conserva) (1 tarro)
- 500 g de patatas en trozos (3 cm)
- 700 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 200 g de lacón cocido (en trozos)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1160 kJ / 278 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanada de raxo
2h 30min
Pote gallego de repollo
2 Std. 40 Min
Orejas de carnaval
30 min
Empanada de sardinas
1 Std. 15 Min
Empanada de maíz con vieiras
1h 30min
Caldo gallego de grelos
4h 10min
Empanada de maíz con congrio
2h
Filloas
1h
Callos con garbanzos
45 min
Vieiras "Rias baixas"
1h 10min
Empanada gallega de manzana
3 godz. 45 min
Bica de Castro Caldelas
1 Std. 20 Min