![Caldo gallego exprés Caldo gallego exprés](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8b68f381-293f-4ade-83c2-072c2b9e4f1e/Derivates/fdf3a814-920f-46f8-9e59-40155dc36261.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceite de oliva
- 50 g de chorizo semicurado (en rodajas)
- 1 trozo de unto (20-30 g)
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva) (1 tarro)
- 300 g de grelos (en conserva) (1 tarro)
- 500 g de patatas en trozos (3 cm)
- 700 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 200 g de lacón cocido (en trozos)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1160 kJ / 278 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orejas de carnaval
30 Min
Vieiras "Rias baixas"
1 Std. 10 Min
Empanada de lacón con grelos
2h
Pote gallego de repollo
2 Std. 40 Min
Caldo gallego de grelos
4 Std. 10 Min
Vinagreta de pimientos
5 Min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 Min
Guiso de judías rojas con costillas
40 Min
Chicharros al horno con patatas y pimientos
1 Std. 5 Min
Caldeirada de peixe
40 Min
Filloas
1 Std.
Bica de Castro Caldelas
1 Std. 20 Min