Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de aceite de oliva
- 100 g de pimiento verde en trozos
- 150 g de cebolla en trozos
- 150 g de tomate triturado en conserva
- ½ pastilla de caldo de pescado
- 2 dientes de ajo
- 1500 g de pulpo congelado crudo (previamente descongelado)
- 2 cucharaditas de pimentón
- 750 g de patatas peladas y chascadas
- 1 hoja de laurel seca
- 1 cucharadita de sal
- 300 g de caldo de pescado
- 2 cucharadas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1554 kJ / 372 kcal
- Białko
- 42.08 g
- Węglowodany
- 22.45 g
- Tłuszcz
- 12.62 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao con langostinos
1 Std.
Bacalao mechado con chorizo y alubias
30min
Pulpo y rape amariscado
1 Std. 15 Min
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1 Std. 10 Min
Rossejat de rodaballo y almejas
40min
Calamares a la mallorquina
1 Std.
Pulpo amariscado
1 Std.
Marmitako de pulpo
40min
Calamares encebollados
1 Std.
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50min
Fideuá de pulpo estofado
1 Std.
Arroz con pulpo
45min