Krewetki z cebulą dymką
TM5 TM6

Krewetki z cebulą dymką

4.4 (8 ocen)

Składniki

  • 2 cebule dymki
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 1 mm plastry
  • 10 g oleju
  • 300 g krewetek, surowych, dużych, nieobranych, bez głów (patrz wskazówka)
  • 1 łyżka wina ryżowego
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża, pokrojona w 2 mm plastry (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
841 kJ / 231 kcal
Białko
33 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 75 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy