![Krewetki z cebulą dymką Krewetki z cebulą dymką](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FF443104-134F-448F-A51A-DB869714AD63/Derivates/e92354da-91a9-4854-b15c-0ac73f0d0ce2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cebule dymki
- 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 1 mm plastry
- 10 g oleju
- 300 g krewetek, surowych, dużych, nieobranych, bez głów (patrz wskazówka)
- 1 łyżka wina ryżowego
- 1 czerwona papryczka chili, świeża, pokrojona w 2 mm plastry (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 841 kJ / 231 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.1 g