Urządzenia i Akcesoria
Krewetki z cebulą dymką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
2 cebule dymki
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1 mm plastry
-
10 g oleju
-
300 g krewetek, surowych, dużych nieobranych, bez głów (patrz wskazówka)
-
1 łyżka wina ryżowego
-
1 czerwona papryczka chili, świeża pokrojona w 2 mm plastry
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
33 g
Kalorie
841 kJ /
231 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Chipsy z fioletowych ziemniaków z dipem pietruszkowym
2 godz.
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Chow mein z krewetkami
1 godz.
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1 godz. 15 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 min
Krewetki Kung Pao
45 min