Krewetki z cebulą dymką

Krewetki z cebulą dymką

4.6 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje

Składniki

  • cebule dymki
    2
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1 mm plastry
    5 g
  • oleju
    10 g
  • krewetek, surowych, dużych nieobranych, bez głów (patrz wskazówka)
    300 g
  • wina ryżowego
    1 łyżka
  • czerwona papryczka chili, świeża pokrojona w 2 mm plastry
    1
  • soli
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 231 kcal / 841 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...