Urządzenia i Akcesoria
Krewetki z cebulą dymką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
2 cebule dymki
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1 mm plastry
-
10 g oleju
-
300 g krewetek, surowych, dużych nieobranych, bez głów (patrz wskazówka)
-
1 łyżka wina ryżowego
-
1 czerwona papryczka chili, świeża pokrojona w 2 mm plastry
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
33 g
Kalorie
841 kJ /
231 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Delikatne rumienienie krewetek
15 min
Małże z pikantnym sosem
1 godz.
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Krewetki Kung Pao
45 min