Krewetki z cebulą dymką

Krewetki z cebulą dymką

4.6 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje

Składniki

  • 2 cebule dymki
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1 mm plastry
  • 10 g oleju
  • 300 g krewetek, surowych, dużych nieobranych, bez głów (patrz wskazówka)
  • 1 łyżka wina ryżowego
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża pokrojona w 2 mm plastry
  • 1 łyżeczka soli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 33 g
Kalorie 841 kJ / 231 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 0.1 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...