Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 135 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 190 g de sucre en poudre
- 2 jaunes d'œufs
- 190 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 250 g de mascarpone
- 150 g de crème liquide 35% m.g.
- 500 g de fraises
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1750 kJ / 418 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte fondue de poireau-fleurs de saumon
1 godz. 45 min
Croustade aux pommes
50min
Tartelettes aux pêches et à lavande
40 min
Pavlova mangue-kiwi
4h 10min
Tartelette aux fruits, vanille et lait de coco
1 Std. 15 Min
Tartelette fine aux fraises et crème à la pistache
3h
Mille-feuille express framboise-citron
30 min
Mini-flans pâtissiers au cassis
1h 30min
Tartelette vanille-framboise
1h 25min
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1h 30min
Jalousie aux pommes
1h 25min
Fraisier macaroné revisité
2h 45min