Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 200 g de pâte à tartiner au chocolat et aux noisettes
- 180 g de fromage blanc 20 % m.g., bien égoutté
Les tuiles
- 20 g de noisettes entières, décortiquées
- 40 g de beurre demi-sel mou
- 50 g de sucre en poudre
- ½ c. à café de sucre vanillé maison
- 40 g de farine de blé
- 1 œuf
- 25 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins au chocolat et caramel au beurre salé
40min
Mousse poire-caramel beurre salé
2h 30 min
Crème brûlée au champagne et biscuits roses de Reims
3h
Croustillant au chocolat comme un whoopie pie
1h
Mystère au chocolat
8 godz. 30 min
Allumettes croustillantes au chocolat
1h
Parfait chocolat et thé fleuri
3 Std. 55 Min
Marquise au chocolat
2 godz. 25 min
Praliné chocolat-noisette
1h
Coulant chocolat au cœur caramel
24h
Biscuits croquants choco coeur tendre caramel
2h 35 min
Mousse au chocolat et dentelles à l'orange
3 Std. 10 Min