Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g d'amandes en poudre
- 65 g de sucre en poudre
- 40 g de farine de blé
- 65 g de crème liquide 35% m.g.
- 1 jaune d'œuf
- 1 - 2 c. à soupe d'eau de rose, à ajuster en fonction des goûts
- 2 blancs d'œufs
- 120 g de framboises fraîches
- 1 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 425 kJ / 101 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins aux myrtilles
45 min
Minicakes pêche-abricot
35 min
Financiers aux cerises
1h
Tartelettes amandines aux figues
1 godz. 30 min
Charlotte aux fraises et fromage blanc
12 Std. 30 Min
Clafoutis aux myrtilles
50 min
Moelleux à la clémentine
50 min
Clafoutis prune-cannelle
40 min
Clafoutis aux fruits rouges
55 min
Cake framboise-chocolat blanc
50 min
Muffins chocolat au cœur framboise
1h 15min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h