Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g d'amandes en poudre
- 65 g de sucre en poudre
- 40 g de farine de blé
- 65 g de crème liquide 35% m.g.
- 1 jaune d'œuf
- 1 - 2 c. à soupe d'eau de rose, à ajuster en fonction des goûts
- 2 blancs d'œufs
- 120 g de framboises fraîches
- 1 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 425 kJ / 101 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartelettes à la faisselle et aux mûres
50 dk
Patience aux fruits d'été
13 Std.
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35 min
Moelleux poire-noisette
45 dk
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1h
Moelleux noisettes-citron
1sa 5 dk
Tarte amandine aux cerises
2sa 30 dk
Clafoutis aux fruits rouges
55 min
Gâteau magique aux framboises
3h 15min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h
Moelleux aux pommes
1h
Amandine aux abricots
1 Std. 30 Min