Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 100 g d'eau
- 100 g de sucre en poudre
- 50 g de framboises fraîches
La charlotte
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 80 g de sucre en poudre
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 400 g de fromage blanc nature au lait de chèvre
- 400 g de framboises fraîches
- 24 biscuits à la cuillère
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1396 kJ / 329 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 57.7 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Bûche roulée noisette-café
1 Std. 20 Min
Gianduja choco-Passion
18 godz. 20 min
Gâteau de Pâques
1h 55min
Tarte briochée ricotta et fruits rouges
3h 25min
Gâteau un peu forêt-noire
45 Min
Cheesecake aux galettes bretonnes et caramel
6h 15min
Bûche pistache-framboise
2 godz. 15 min
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2 godz. 30 min
Tarte au citron
12h
Charlotte aux fraises et fromage blanc
12h 30min
Tartelettes amandine aux framboises
1 Std. 20 Min
Tiramisu framboises-fraises
3h