![Verrines marron et chocolat Verrines marron et chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8F3440BF-2D86-41FB-BA94-DC2EC61082DB/Derivates/3447A9E9-07D7-4846-80F3-CDED3F793B7E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 - 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 200 g de crème de marrons
- 4 petites meringues
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2169 kJ / 517 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau un peu forêt-noire
45min
Gelée au citron de Syracuse
3h 25min
Mousse à l'abricot
2 Std.
Mousse framboise-noix de coco
2 Std. 15 Min
Verrines à l'orange
1h 15min
Mousse fruits de la Passion
2 Std. 30 Min
Tarte fine aux deux chocolats et aux fruits rouges
4h 20min
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3h 45min
Tiramisu aux poires et crème de marron
35 min
Pannacotta au melon
2 Std. 15 Min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2 Std. 30 Min
Gâteau magique à la noix de coco
1 Std. 30 Min