Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat

Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat

4.0 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
8 parts

Składniki

Le biscuit
  • beurre pour le moule
  • farine de blé pour le moule
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    60 g
  • de sucre en poudre
    1 c. à café bombée
  • de fécule de maïs
    1 c. à soupe
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café rase
  • œufs
    2
Le croustillant au chocolat
  • de chocolat détaillé en morceaux
    100 g
  • de beurre
    20 g
  • de Pailleté Feuilletine™
    100 g
La mousse au chocolat et la mangue
  • mangue mûre coupée en tranches fines
    1
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    200 g
  • de beurre demi-sel
    30 g
  • œufs
    6
  • de cacao en poudre non sucré
    10 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 495.5 kcal / 2067 kJ
Białko 12.1 g
Tłuszcz 28.5 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...