Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- beurre, pour le moule
- farine de blé, pour le moule
- 60 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 1 c. à café bombée de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 1 c. à café rase de levure chimique (½ sachet)
- 2 œufs
Le croustillant au chocolat
- 100 g de chocolat, détaillé en morceaux
- 20 g de beurre
- 100 g de Pailleté Feuilletine™
La mousse au chocolat et la mangue
- 1 mangue mûre, coupée en tranches fines
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 30 g de beurre demi-sel
- 6 œufs
- 10 g de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2067 kJ / 495.5 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Entremets aux deux chocolats
35 Min
Eclairs fraises-chocolat blanc
24h
Mille-feuille à l'ananas
3 Std. 15 Min
Choux vanille-framboise
2 Std. 30 Min
Semifrio pêche-abricot
3h 35min
Charlotte chocolat-coco
12h
Entremets aux fraises de Plougastel
5 Std.
Entremets coco-passion-papaye
24h
Verrines coco, chocolat et speculoos
1 Std. 30 Min
Minicheesecakes au chocolat blanc
4 Std. 45 Min
Bavarois poire-chocolat
14 Std. 30 Min
Délice pomme-speculoos
12h