Tarte au chocolat et noix du Périgord

Tarte au chocolat et noix du Périgord

4.2 53 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 parts

Składniki

La pâte sablée au chocolat
  • 210 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 40 g de cacao en poudre
  • 140 g de beurre demi-sel
  • 100 g de sucre en poudre
  • 1 œuf
La garniture
  • 125 g de cerneaux de noix réserver 5 cerneaux de noix pour la décoration
  • 125 g de beurre demi-sel et un peu pour le moule
  • 20 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 125 g de sucre en poudre
  • 2 œufs
  • 2 c. à café de sucre glace maison

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 8.9 g
Kalorie 2537.3 kJ / 607 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 5.1 g
Węglowodany 50.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...