Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée au chocolat
- 210 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 40 g de cacao en poudre
- 140 g de beurre demi-sel
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
La garniture
- 125 g de cerneaux de noix, réserver 5 cerneaux de noix pour la décoration
- 125 g de beurre demi-sel, et un peu pour le moule
- 20 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 125 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 2 c. à café de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2537.3 kJ / 607 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 50.6 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownies au chocolat et à la noix de coco
1 godz. 45 min
Rochers coco
40 min
Fenetra de Toulouse
1 godz. 30 min
Gratin d'abricots façon frangipane
55 min
Clafoutis exotique aux abricots secs
1 godz. 45 min
Bouchées chocolat et noix
25 min
Tarte à l'orange
12h
Gâteau de Santiago
35 min
Tarte façon "crème brûlée"
4h
Biscuits croquants choco coeur tendre caramel
2h 35min
Tarte aux noix
3h
Gâteau fondant aux noix
40 min