Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 230 g de sucre en poudre
- 150 g d'amandes en poudre
- 6 blancs d'œufs
Le bavarois
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 250 g de litchis en boîte (fruits et sirop), réserver 3-4 pour la finition
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 2 blancs d'œufs
Le montage
- 250 g de framboises fraîches, et quelques-unes pour la finition
- 20 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées et grossièrement concassées (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1381 kJ / 330 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verano
12h 45min
Bavarois cerise-pistache
6 Std. 30 Min
Bavarois à l'abricot
12h
Bavarois Passion-coco
8 Std. 10 Min
Royal à la mousse de cassis
8 godz. 30 min
Entremets coco-passion-papaye
24h
Bavarois framboise-chocolat blanc
15j 30 menit
Entremets aux pommes à la vanille
4 godz. 40 min
Bavarois poire-chocolat
14 godz. 30 min
Charlotte mangue-Passion
5h
Bavarois aux fraises
6 Std. 25 Min
Délice pomme-speculoos
12h