
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de parmesan coupé en morceaux
- 140 g d'oignons coupés en deux
- 30 g d'huile d'olive et un peu pour le plat
- 250 g de viande d'agneau hachée
- 4 saucisses épicées, type merguez coupées en six ou huit
- 450 g de tomates coupées en dés
- 100 g de vin rouge
- 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de ras el-hanout à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de paprika
- 600 g d'aubergines coupées en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 461 kcal / 1913.5 kJ
- Białko
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 36.2 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Błonnik
- 3.8 g