
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 brins de persil plat frais
- 600 g de tomates coupées en quatre
- 180 g d'oignons coupés en morceaux
- 3 gousses d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 250 g de lentilles corail
- 500 g d'eau
- 300 g d'aubergines coupées en rondelles
- 300 g de courgettes coupées en rondelles
- 2 - 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 - 4 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 80 g de gruyère râpé (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 300 kcal / 1275 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Węglowodany
- 33 g
- Błonnik
- 10 g