Pumpkin and antipasto risoni salad

Pumpkin and antipasto risoni salad

4.5 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 portions

Składniki

  • Parmesan cheese crust removed and cut into cubes (3 cm)
    150 g
  • water
    1500 g
  • butternut pumpkin flesh only, cut into cubes (1.5 cm)
    400 g
  • dried risoni pasta
    210 g
  • olive oil
    40 g
  • sea salt plus extra to taste
    ½ tsp
  • balsamic vinegar
    30 - 40 g
  • pitted Kalamata olives drained and cut into slices
    50 g
  • sun-dried tomatoes drained and cut into slices
    60 g
  • marinated artichoke hearts drained and cut into pieces
    100 g
  • fresh basil leaves roughly torn
    15 g
  • ground black pepper
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 301 kcal / 1265 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 489.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...