Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 5 - 10 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1100 g water
- 2 tsp salt
- 160 g dried lasagne sheets
- 1 garlic clove
- 50 g brown onion, cut into pieces
- 50 g carrot, cut into pieces
- 30 g celery stalk, cut into pieces
- 30 g extra virgin olive oil
- 300 g eggplant, cut into cubes (approx. 1 cm)
- 500 g canned crushed tomatoes
- 250 g ricotta cheese, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2352 kJ / 561 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Stuffed butternut pumpkin with feta
1 Std. 50 Min
Mediterranean pasta salad
50 Min
Filo spinach slice
55 Min
Mediterranean carrot fritters
1 Std.
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 Min
Spinach and artichoke penne
1h 5min
Mediterranean capsicums
2h
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 Min
Melanzane parmigiana
2 Std. 5 Min
Mediterranean vegetable bake
50 Min
Spinach dumplings with tomato ragout
1 Std.
Cauliflower and sweet potato lasagne
1hod. 35min