Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 5 - 10 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1100 g water
- 2 tsp salt
- 160 g dried lasagne sheets
- 1 garlic clove
- 50 g brown onion, cut into pieces
- 50 g carrot, cut into pieces
- 30 g celery stalk, cut into pieces
- 30 g extra virgin olive oil
- 300 g eggplant, cut into cubes (approx. 1 cm)
- 500 g canned crushed tomatoes
- 250 g ricotta cheese, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2352 kJ / 561 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Melanzane parmigiana
2h 5min
Risoni salad with artichoke and feta
25 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Eggplant rotolo
1 Std. 40 Min
Baked spinach and feta mushrooms
35 Min
Lentil moussaka
3 Std. 30 Min
Eggplant cannelloni
1 Std. 35 Min
Feta, spinach and potato frittata
1 Std.
Chickpea ratatouille (gut health)
1 Std.
Spinach and artichoke penne
1h 5min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Vegetable lasagne
1 Std. 35 Min