Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 60 g olive oil
- 200 g dried pappardelle pasta
- 2 garlic cloves
- ½ fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 10 fresh sage leaves
- 1 - 2 pinches sea salt, plus extra to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 2 pieces lemon zest (5 x 2 cm), no white pith
- 90 g pancetta, cut into pieces
- 40 g pine nuts
- fresh ricotta cheese (not smooth), to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4052.4 kJ / 968.6 kcal
- Białko
- 21.9 g
- Węglowodany
- 80.3 g
- Tłuszcz
- 62.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 384.5 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and pesto risoni
35 min
Pork cannelloni with vegetable sauce
1 Std.
Creamy tomato and feta pasta
35 min
Paprika chicken with creamy paprika sauce
40 Min
Cranberry and Camembert stuffed chicken
45 min
Caprese hasselback chicken
40 Min
Remoulade chicken with prosciutto potatoes
40 Min
Greek lamb rolls with yoghurt dressing
40 Min
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40 Min
Sausage ragu with orecchiette
1 Std.
Chicken with spinach and almond pesto tagliatelle
35 min
Sour cream and chicken enchiladas
1h 10 min