Urządzenia i Akcesoria
HongKong Style Soy Braised Chicken
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
light soy sauce (see tips)120 g
-
dark soy sauce160 g
-
rock sugar130 g
-
ginger, fresh sliced10 g
-
spring onion chopped115 g
-
star anise2
-
Chinese cardamom pods (cao guo)2
-
bay leaf, dried2
-
galangal15 g
-
cinnamon quillcassia twig (approx. 5 cm in length)1
-
boneless chicken thighs approx. 360g each2
-
cooking wine2 tbsp
-
fresh ginger10 g
-
cooking oil25 g
-
salt½ tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
4330.5 mg
Białko
20.1 g
Kalorie
1483.2 kJ /
354.5 kcal
Tłuszcz
14.5 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
38.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Open Cooking
32 Przepisy
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Kimchi Tofu Soup
35 min
KL Hokkien Noodles
35 min
Douhua (soy bean curd) with sweet syrup
10 godz. 25 min
Pandan Sponge Cake
1 godz.
Hot Dog Buns
2 godz.
White chocolate and pistachio madeleines
4 godz. 35 min
Beef Rendang
1 godz. 35 min
Sesame Chicken Mee Sua
40 min
Ayam Balado
45 min
Salt Bread
2 godz.
Kuih Seri Muka (Pandan Custard Rice Dessert)
Brak ocen
Curry Fish Head
Brak ocen