HongKong Style Soy Braised Chicken

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • light soy sauce (see tips)
    120 g
  • dark soy sauce
    160 g
  • rock sugar
    130 g
  • ginger, fresh sliced
    10 g
  • spring onion chopped
    115 g
  • star anise
    2
  • Chinese cardamom pods (cao guo)
    2
  • bay leaf, dried
    2
  • galangal
    15 g
  • cassia twig (approx. 5 cm in length)
    1
    cinnamon quill
  • boneless chicken thighs approx. 360g each
    2
  • cooking wine
    2 tbsp
  • fresh ginger
    10 g
  • cooking oil
    25 g
  • salt
    ½ tsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 4330.5 mg
Białko 20.1 g
Kalorie 1483.2 kJ / 354.5 kcal
Tłuszcz 14.5 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Węglowodany 38.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...