Urządzenia i Akcesoria
Soy Braised Whole Chicken
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions
Składniki
-
chicken whole (1kg-1.2kg)1
-
dark soy sauce200 g
-
light soy sauce150 g
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) (opcjonalnie)50 g
-
garlic cloves skin removed, smashed lightly5
-
shallots skin removed, smashed lightly80 g
-
spring onion3 stalks
-
ginger, fresh20 g
-
lump sugar20 g
-
Chinese five spice powder½ tsp
-
water1000 g
-
hard-boiled eggs4
-
bean curd, firm cut half2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2205.2 mg
Białko
51.1 g
Kalorie
2344.8 kJ /
560.4 kcal
Tłuszcz
35.1 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Węglowodany
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Stir-fry Kailan with Oyster Sauce
10 min
KL Hokkien Noodles
35 min
Vegan Oyster Mushroom Soup
Brak ocen
Pandan Sponge Cake
1 godz.
Seafood Congee
50 min
San bei ji (three cup chicken)
35 min
Sesame Chicken Mee Sua
40 min
Ginger Scallion Fish Slices
40 min
ABC Soup
1 godz. 10 min
Old Cucumber Soup
Brak ocen
Lotus Root Peanut Pork Rib Soup
Brak ocen