Soy Braised Whole Chicken

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions

Składniki

  • chicken whole (1kg-1.2kg)
    1
  • dark soy sauce
    200 g
  • light soy sauce
    150 g
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) (opcjonalnie)
    50 g
  • garlic cloves skin removed, smashed lightly
    5
  • shallots skin removed, smashed lightly
    80 g
  • spring onion
    3 stalks
  • ginger, fresh
    20 g
  • lump sugar
    20 g
  • Chinese five spice powder
    ½ tsp
  • water
    1000 g
  • hard-boiled eggs
    4
  • bean curd, firm cut half
    2

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2205.2 mg
Białko 51.1 g
Kalorie 2344.8 kJ / 560.4 kcal
Tłuszcz 35.1 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Węglowodany 11.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...