Urządzenia i Akcesoria
Soy Braised Whole Chicken
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions
Składniki
-
chicken whole (1kg-1.2kg)1
-
dark soy sauce200 g
-
light soy sauce150 g
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) (opcjonalnie)50 g
-
garlic cloves skin removed, smashed lightly5
-
shallots skin removed, smashed lightly80 g
-
spring onion3 stalks
-
ginger, fresh20 g
-
lump sugar20 g
-
Chinese five spice powder½ tsp
-
water1000 g
-
hard-boiled eggs4
-
bean curd, firm cut half2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2205.2 mg
Białko
51.1 g
Kalorie
2344.8 kJ /
560.4 kcal
Tłuszcz
35.1 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Węglowodany
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ayam Balado
45 phút
Lo Mai Gai (Steamed Glutinous Rice With Chicken)
1h 15 phút
Ayam Pongteh
30 phút
Peach Gum Snow Fungus Dessert
Không có đánh giá
Chicken Macaroni Soup
30 phút
Sliced Fish Tofu Soup
2h 10 phút
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35 phút
Sambal Kangkung
10 phút
Ginger Scallion Fish Slices
40 phút
ABC Soup
1h 10 phút
Stir Fried French Beans
15 phút