Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Red bean paste
- 120 g dried adzuki beans
- water, for soaking
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 50 g sugar
Red bean ice cream
- 400 g milk
- 100 g icing sugar
- 5 egg yolks
- 200 g pouring (whipping) cream
- 1 sprig fresh mint, leaves only, for ganishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2326 kJ / 553 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35min
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Yam Rice
45min
Dou sha (red bean paste)
49 Std. 10 Min
Acar (Nyonya Pickled Vegetables)
1h
Authentic Meat Floss
1 Std. 40 Min
Mantou buns
1h 30min
Kaya (coconut jam)
1 Std. 10 Min
Pandan chiffon cake
5h 15 min
Homemade Soy Milk
35min
Soy milk
24 godz. 30 min