Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Red bean paste
- 120 g dried adzuki beans
- water, for soaking
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 50 g sugar
Red bean ice cream
- 400 g milk
- 100 g icing sugar
- 5 egg yolks
- 200 g pouring (whipping) cream
- 1 sprig fresh mint, leaves only, for ganishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2326 kJ / 553 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Pandan chiffon cake
5 godz. 15 min
Mantou buns
1小时 30 分钟
Homemade Soy Milk
35min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 Std. 5 Min
Teochew rice porridge with sweet potato
30min
Dou sha bao (red bean paste buns)
9 godz. 30 min
Dou sha (red bean paste)
49h 10 min
Pineapple buns
9 Std. 50 Min
Soy milk
24h 30 min