Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g dried shrimp (see Tips)
- 5 - 7 dried chillies, to taste (deseeded if preferred)
- warm water, for soaking
- 30 g vegetable oil
- 120 g fresh grated coconut (see Tips)
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g eschalots
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp ground fennel seed
- Wartości odżywcze
- na 150 g
- Kalorie
- 2314.3 kJ / 551 kcal
- Białko
- 33.8 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Serunding Udang Kering (Dried Shrimp Floss)
1h
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Nasi impit (compressed rice cakes)
6u. 40min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Thai Green Curry Paste
10min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 Min
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min
Kaya (coconut jam)
1 godz. 10 min
Sambal chilli
35 min
Sambal Petai Prawns
20 min
Nyonya Spice Paste
15 Min
Sambal Belacan
10min