Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g dried shrimp (see Tips)
- 5 - 7 dried chillies, to taste (deseeded if preferred)
- warm water, for soaking
- 30 g vegetable oil
- 120 g fresh grated coconut (see Tips)
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g eschalots
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp ground fennel seed
- Wartości odżywcze
- na 150 g
- Kalorie
- 2314.3 kJ / 551 kcal
- Białko
- 33.8 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Sambal oelek
20min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Sambal chilli
35min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Sambal Belacan
10 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20min
Sambal Belacan
10 min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1h 40 min
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55min